Parisian Chic – or not?

I samband med att jag googlat och pinnat mig webben runt efter Paris-tips, fick jag upp ögonen för fenomenet ”Parisian Chic” – det vill säga den stilsäkra, franska klädstilen. Och det var ju förstås ganska så intressant 🙂

5076cf6f13f2c4983334c2b85766bda6

Det finns en hel del olika bud på vad som egentligen ligger bakom detta uttryck. Är det fråga om en estetik, konkreta plagg, eller rör det sig om en medfödd aura som är omöjlig att kopiera? Enligt stylisten och journalisten Isabelle Thomas går det att lära sig att klä sig franskt. Exakt hur guidar hon till i sin bok ”Paris Street Style: A Guide to Effortless Chic”.

788e5cb61de74f2b174dccd1e3dfa9bf

En person som är Paris Chic är enligt beskrivningen en person som är oerhört snygg men ser ut att inte ha lyft ett enda finger. Hon väljer struktur och enkla, rena linjer. Hon klär sig helst i klassiska, tidlösa plagg som inte påverkas av omvärldens trendercykler. Designen är minimalistisk men med lyx och man satsar kvalité istället för kvantitét.

e83f8c69c8634dd0d2bf1bec44135eaa

Färgpaletten är enkel och innehåller nästan enbart svart, navy, beige och vitt. Passformen är viktig, oavsett om den är tajt eller oversized och hellre långt och löst än tajt och kort. En tumregel att tänka på är att ju kortare kjol du bär, desto lägre måste klackarna vara. Sminket ska vara väldigt neutralt och likadant är det med håret, ju mindre du fixar det desto bättre.

93773aac21a7397fd93b150285ee1d54

För att kunna anamma stilen bör följande plagg finnas i din garderob:

Trenchcoaten | Det här klassiska ytterplagget är egentligen något man kopplar ihop med Britterna men tack vare dess struktur och enkla linjer är det ändå det viktigaste basplagget för att bli Paris-Chic.

Randiga tröjor | Det här är plagget som kommer ge dig den viktiga coola touchen.

Mörk denmím | Mörk denim känns mer stiligt än den ljusa varianten och det är viktigt att se till att passformen är perfekt.

Scarf | Addera en scarf för att göra looken mer feminin. Här finns chansen att leka med mönster och färger eftersom resten av outfiten är ganska simpel.

Stora solglasögon | Bär stora, oversized sådana, för att ge stilen den coola känslan.

En stor väska | Den måste bäras i handen och definitivt inte på ryggen. Alternativt en liten, quiltad Chanel.

Pumps | Skinande, spetsiga och skyhöga sådana.

Kanske man borde packa enligt den här devisen nu då? 😉 Nåja, vi får väl se. Ett eget collage på temat knåpade jag i alla fall ihop i Phtosohop, för mitt egna höga nöjes skull.

Paris Chic

Foto: via Pinterest samt eget collage

0 svar på ”Parisian Chic – or not?”

  1. Det där är en så super nice klädstil. Nästan allt går att fixa … jag kan dock ha lite svårt att få de där långa smala benen 😉
    Ha det gott/Bella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *