Tankar kring årets jul

Till julen då. Och i-landsproblemet: Hur ska den se ut hemma hos oss i år? Jag är ju normalt en vit-guld-silver julmänniska, men varje år dras mina blickar ändå till de traditionellt inspirerade men ack så snyggt och nymodernt stylade bilderna med röda inslag. Så även i år. De här bilderna från Ellos, till exempel. Ellos har kategoriserat in sin jul i en modern, en romantisk, en sofistikerad och en nyklassisk stil, och dessa bilder representerar alltså den nyklassiska.

ells_0123766_Ms
ells_0123767_M

Jätte, jättefint tycker jag – men frågan är – hur länge skulle jag orka med det röda? Det skulle förmodligen kännas passé redan till nyårsafton, då man hellre vill ha lite glitter och glam. Men för att fortsätta på samma tema, så har förstås också H&M mycket fint i just rött, beige och vitt. Här är en personlig favoritmix av deras julnyheter för i år.

HM Jul LantligHos Hemtex hittade jag det här fina mönstret, med bara en aning av det röda i form av äpplen. Jättefint – mönstret skulle med all säkerhet uppskattas av lilla dottern, som älskar fåglar av alla de slag. Mönstert finns i form av både gardiner, löpare, servetter med mera. Men igen – hur länge skulle jag stå ut?

Hemtex Jul

Foto: Ellos samt egna collagen med bilder från H&M Home samt Hemtex

Förmodligen är det vettigast att fortsätta låta gardiner och dylikt vara helvita, som jag brukar, för att sedan kunna variera dukningen enligt humör – med hjälp av löpare, servetter och ljus i olika stilar och färger.
Imorgon återkommer jag med julbilder på det andra temat – glitter och glam.

0 svar på ”Tankar kring årets jul”

  1. Tiffanys gingerbread bakery, både det ena o det tredje är påväg hem till oss : ) perfekt julkänsla med lagom mycket rött! Jättefina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *