Stensopp en massé

Helgen har gått i svampplockningens tecken – både här på landbacken och ute på Tallören, där maken också kopplade det sista så att vi nu har el tack vare solenergi. På söndagmorgon kunde vi för första gången rosta bröd och dricka riktigt bryggkaffe till frukost där ute! Hoppas kunna visa bilder därifrån lämngre fram i höst – jag hade aldrig fram systemkameran i helgen. Istället blev det mest taget mobilbilder av svampskörden 🙂

IMG_1251

Och vilket Karl-Johan år vi har!Jag har aldrig sett något liknande under hela min livstid tror jag så nu gäller det minsann att passa på. Under en enda gran kan man hitta tio exemplar och jag vet inte hur många korgar jag burit hem i helgen, och igår kväll hjälpte Deo till med en egen, full korg också. Härliga tider!

IMG_2798

En liten del av skörden hamnade på söndagens hemlagade pizza, sedan gick resten av kvällen åt till att rensa och frysa in svampen. Återstår att se om jag kan hålla mig från skogen  ikväll eller inte 🙂

IMG_1235

Foto: Anna

0 svar på ”Stensopp en massé”

  1. Ååh, jag önskar man hade lite koll på olika svampar.. Vi vågar bara plocka kantareller o trattisar.. 🙂 Det är ju såå gott! Kul också förresten att du är ”tillbaka”! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *