Fredagssvep Maj

Undrens tid är inte förbi – här kommer ett fredagssvep. Håll i hatten!
På söndag är det Morsdag och jag sitter och funderar på om jag borde baka en tårta eller inte. Normalt blir det inte mycket firande av den dagen här, eftersom det brukar vara fullt upp med vårbruket just då. Men tack vare den tidiga våren blev det klart redan förra helgen, så nu finns inga ursäkter varken för mig eller honom 😉 Blir det någon tårta så blir det nog en med lemon curd. I väntan på den första rabarbern vill jag bara frossa i citron och det här receptet från superduktiga  Made by Mary måste ju bara testas!
b03c9676cf6ffa837a1e237fa5611738

Jag gissar att det även finns en massa fina tårttips i systrarna von Sydows nya bok, som jag är väldigt nyfiken på….

9781534_FestmdyranvoSwCMYK_10295

Apropå Morsdag ja… Som sagt är jag inte ens bortskämd med blommor den dagen, men det hindrar väl inte att man har en önskelista för det. Den går i brunt och består av 3 x Michael Kors: Den klassiska Jet Set Travel Tote, solglasögon i rosényanser och en iPhone-plånbok. Nåja, det är ju bara några år kvar till 40 – kanske då?

KORS x 3

Annars drömmer jag mest om det där trädgårdslandet och odlingslådorna som vi planerade redan ifjol men som vi aldrig hann ta tag i. Det vore så enkelt om man hade en gårdsplan med vettig form och struktur, utan sluttningar och gamla äppelträd som man inte kan, får eller vill röra. Inspiration finns det gått om – följande bilder plockade jag ur min trädgårdsmapp på Pinterest och de kommer från Victoria Skoglunds Instagram-konto och från Styleroom.

351d7b1a1dd2e5eaa2989a7dc5e42db2

0215d04a63e742e54fd5c0a01a521521

Men ännu lockar inte trädgårdsprojekten riktigt, eftersom det är så fruktansvärt kallt här ännu. Ingen bättring lovas till nästa vecka, och nu i helgen ska det tydligen bara regna. Det innebär att vi kanske stannar hemma och bänkar oss framför Eurovision istället. I så fall tarvas det förstås en ordentlig tapasbricka på soffbordet!

3721d3e32d1536a1cfef076b6f6608fc

Och en helg med spöregn känns faktiskt helt okej… då det finns Suits och Harvey Specter att vila ögonen på 😉 Vi avslutar fredagssvepet med ett klassiskt Harvey-citat. Trevlig helg!

263850310a82231d8973aa0cbda36898

Foton: via Made by Mary, AdLibris, Pinterest, Styleroom, Victoria Skoglund samt eget collage av bilder från Michael Kors

0 svar på ”Fredagssvep Maj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *