Granfötter och (idé)torka

I år tänkte jag försöka få vår gran att överleva lite mer än bara några dagar. Problemet är att vår julgransfot inte rymmer tillräckligt med vatten, så granen hinner alltid torka ut redan första natten. Jag hade planerat att lösa det genom att sätta foten i en hink, och sedan klä hinken med jutetyg eller en snygg förvaringskorg i tyg, men nu visade det sig att själva foten hade för stor diameter för att rymmas i någon form av hink överhuvudtaget. Att köpa en ny, mindre (och ful) känns inte så lockande.

julgraninomh-550x825

Foto: Room of Karma

Såg denna lösning med en trådkorg hos Room of Karma, men på en vanlig gran blir ju korgen alltför hög – även om det är snyggt i just det här fallet. Så har ni några tips på hur man löser detta – shoot!

0 svar på ”Granfötter och (idé)torka”

  1. Såg att Plantagen hade ganska stora vanliga runda korgar, en sån skulle jag själv vilja ha granen i?! Men kan ju hända att det blir samma problem som ovan…

  2. Hemma minns jag att pappa nån gång knöt ett snöre runt toppen så granen hängde från taket (går ju att dölja snöret med toppstjärnan) och sen en vanlig vattenhink under (den kan man ju också dölja med en fin korg). Ganska smart så slipper man problemet med att granen lutar på köpet 😉 Men det förutsätter ju att man har något att hänga den i i taket.

  3. Det enda vettiga är att sätta julgranen i ett ämbar och stöda upp med småstenar eller grus och sen fylla till brädden med vatten. Då klarar du julgranen till februari om du vill och du får nya skott på den i tusental. God Jul och tack för alla inspiration!

  4. Tack för tipsen!
    Malin – jo, funkar inte med korg då den inte håller tätt, utan det krävs ett ämbar i den ändå.
    Maria – kunde funka jo, beror lite på hur hög granen är.
    Lis-Britt – jag tror dig! Men innan min make fått granen att stå rak med hjälp av grus och stenar tror jag den åkt ut 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *