På gråa moln

Ni som följer mig på IG har säkert redan fattat. Sent ska syndaren vakna. Och det dröjde nästan två år efter att trilogin Fifty Shades, Femtio Nyanser, slog ner som en bomb och blev en braksuccé av sällan skådat mått inom bokvärlden, innan jag tog tag i saken och gav mig i kast med böckerna. Fatta – den första boken – Fifty Shades of Grey – har sålts i otroliga 65 miljoner exemplar. Och så många människor kan ju inte ha fel tänkte jag.

Fifty books

Det hade dom inte heller. Aldrig har en story fångat mig som denna. Och då menar jag också just storyn – inte det andra 😉
För er som inte läst trilogin av E.L James så utspelar sig böckerna i Seattle och handlar om studenten Anastasia som inleder ett förhållande med affärsmannen Christian Grey. Böckerna har fått mycket uppmärksamhet för sina erotiska scener som till en början innehåller mycket inslag av BDSM. Men lägger man sin skepsis mot detta åt sidan, byggs en fantastisk story upp för läsaren och det är omöjligt att inte svepas med.

-fifty-shades-trilogy-32956491-554-369

Filmrättigheterna har sålts för rekordbelopp och för några veckor sedan avslöjades vilka två som skulle spela huvudrollen i filmen, som har USA-premiär i augusti 2014. Många företag har tagit tillfället i akt och gjort pengar på böckernas popularitet, men även några seriösa samarbeten har nyligen avslöjats. Ett av dem är med KappAhl, som dock är väldigt förtegna om vad samarbetet kommer att bjuda på.

coming-soon_silverline_startpuff

I samarbete med författarinnan har även två Fifty Shades-viner lanserats förra veckan – än så länge säljs de dock endast i staterna.

fifty-shades-of-grey-wine

På Facebook och Instagram finns flertalet konton och sidor för alla fans av böckerna och förstås av självaste Christian Grey. Och jag erkänner utan omsvep att jag är totally ”greysessed” för tillfället. Och det är alltså på grund av storyn – inget annat 😉

Grey

0 svar på ”På gråa moln”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *