Höstlov och glöggryta

Höstlovstorsdag och efter att ha städat, bytt lakan, tvättat, manglat och gått på hela dagen, puttrar nu höstens första glöggryta på spisen här. Jag har nästan överträffat mig själv, för i frysen ligger också en dessert färdig – lingonparfait som ska avnjutas med varm, hemlagad kolasås. Mmm….

Glöggryta 1

Glöggryta är en stående favorit här under höst och vinter – mustigare rätt får man leta efter. Förutom glögg ingår även rosmarin, enbär och svamp i den – jag kan återkomma med receptet senare. Jag brukar servera den med rostade rotfrukter eller rostad ugnspotatis. Desserten har jag bloggat om tidigare – receptet hittar ni här.
Efter middagen blir det bastu och sedan ska väskorna packas inför morgondagens roadtrip.

Trevlig helg!

 
 

0 svar på ”Höstlov och glöggryta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *