Halloween-pynt och moralpredikan

Ska man fira Halloween så är den rätta dagen att göra det imorgon – den 31 oktober. Alltid. Halloween har inget att göra med Alla Helgona och ska verkligen inte blandas ihop med det, vilket folk tyvärr ofta gör. Alla Helgona infaller på lördag och att fira den dagen som om det vore något festligt, är så fel det kan bli.
Vi ”firar” inte Halloween, men vi pyntar lite. En pumpa på trappan, några fladdermöss i en kvist i taket och söta spökmaränger räcker. ”Äckliga” godis och bakverk i form av allehanda odjur avstår vi från och på lördagen besöker vi gravgården istället för att festa. Så där ja. Dagens moralpredikan.

Bats1

Bats2

IMG_6030
Foto: Anna

0 svar på ”Halloween-pynt och moralpredikan”

  1. Håller med om att det är TRIST när vi ”glatt anammar”
    Halloween och glömmer bort våra egna fina fina högtider.

  2. Häftiga pumpor på trappan piggar verkligen upp i höstmörkret! 😀
    Och visst är det knäppt att folk blandar ihop Halloween och Allhelgona. Jag tycker att man gott kan uppmärksamma båda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *