Glöggrytan

Äääntligen fredag!!!
För vår del blir det en lugn helg (hoppas jag) och jag har tyvärr inte hunnit knåpa ihop något fredagssvep den här veckan. Istället tänkte jag bjuda på det utloavde receptet på glöggrytan, som passar utmärkt som långkok nu på helgen. Jag kan rekommendera att dubbla satsen – den har strykande åtgång. Och det är absolut förbjudet att använda blaskig glögg på tetrapak, att steka i vidrigt margarin eller använda burkchampinjoner och annat än riktig vispgrädde. Om det var någon som ens tänkte tanken så skäms! 😉
Jag brukar använda Marlis glöggkoncentrat som finns i de flesta affärer. Huvudsaken är att det är koncentrerad glögg – så späd inte ut den!

Glöggryta
Foto: Eget collage, mammas recept

Lycka till och trevlig helg!

 
 

0 svar på ”Glöggrytan”

  1. Detta recept måste jag testa, synd att jag inte har älgkött men viktigast verkar ju vara att använda glöggkoncentrat. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *