Äääntligen fredag!!!
För vår del blir det en lugn helg (hoppas jag) och jag har tyvärr inte hunnit knåpa ihop något fredagssvep den här veckan. Istället tänkte jag bjuda på det utloavde receptet på glöggrytan, som passar utmärkt som långkok nu på helgen. Jag kan rekommendera att dubbla satsen – den har strykande åtgång. Och det är absolut förbjudet att använda blaskig glögg på tetrapak, att steka i vidrigt margarin eller använda burkchampinjoner och annat än riktig vispgrädde. Om det var någon som ens tänkte tanken så skäms! 😉
Jag brukar använda Marlis glöggkoncentrat som finns i de flesta affärer. Huvudsaken är att det är koncentrerad glögg – så späd inte ut den!
Foto: Eget collage, mammas recept
Lycka till och trevlig helg!
Å tack för den! Har gått och funderat på vad jag ska göra med älgköttet jag fick, men nu är det problemet löst 🙂
Detta recept måste jag testa, synd att jag inte har älgkött men viktigast verkar ju vara att använda glöggkoncentrat. 😉
Testat och hjälp va gott det var!
Tack för receptet!