Fredagssvepet

Woop woop – här kommer höstens första fredagssvep! En salig blandning av mat, mode, inredning och habegär. Håll till godo 🙂

Igår släpptes årets Blossa-glögg för beställning – men man avslöjade inte vad den är smaksatt medutan bad istället allmänheten att göra sin egen gissning. Så hrä lyder pressmeddelandet:

I år vill vi lyssna på era uppfattningar om smaken på BLOSSA 13! Kanske smakar den längtan, stjärnhimmel eller dom där förväntningarna som bara finns på jul? Dela med dig av dina intryck här – vi är nyfikna på att veta mer om hur du upplever årets BLOSSA! Vi kommer att samla alla intryck. Den 13 december sammanfattar vi och berättar vad Sveriges glöggvänner upplever att BLOSSA 13 smakar.

Blossa 13

Alko har ju inte tagit in Blossa varje år – de gör sina egna (blind?)tester och bara de glöggar som klarar testet tas in i sortimentet. Vi får alltså hålla tummarna för att vi får smaka på årets Blossa i år igen.
Men än är det en bit kvar till jul – dagstemperaturen här har hela veckan legat kring 20 och jag hoppas på samma väder till nästa helg, då vi ska ha kräftskiva här på Sandholm.

Krfätskiva Elle

Ny inspiration inhämtas förstås från senaste numret av ELLE Mat & Vin, som är ett kanonnummer. Eller vad sägs om till exempelk portobellosvampar fyllda med röd pesto och parmesan, som skymtar på uppslaget nedan?

Elle uppslag

Lite nya kläder inför festen är förstås också ett måste 😉 Jag ser fram emot att börja använda mina nya höstskor från Peak Performance. Finns bland annat på Zoovillage.

Newin PP

En ny vinterjacka blir jag också tvungen att satsa i lite senare. Jag kan bara inte bestämma mig för hurudan. Dunjacka eller parkas? De två hetaste kandidaterna är dessa från Tommy Hilfiger samt Henri Lloyd.

04_1657630570_074_04 04_1657630570_074_01

HL2

HL1

Den lätta dunjackan får man väl säga är höstens hetaste ytterplagg, den finns i alla varianter och färger. Tittar man på inredningstrender igen är det koppar, koppar, koppar – vilket faller mig precis i smaken. Ni som hängt med här några år vet att jag har en förkärlek just till denna metall.

Koppar

Den förekommer främst i form av lampor, ljuslyktor och vaser samt kuddfodral, som på den här bilden från H&M Home. De har även ett bra utbud med budgetvarianter på just lyktor och ljusstakar – här samsas de med några lite dyrare klassiker från Tom Dixon.

Kopparcollage

På önsistan i inredningsväg finns även denna lampa, Cage Lamp, från Artilleriet, som har ett jättefint utbud av inte bara lampor utan mycket annat också.

0889f809178f01b32e5b697194d0e55a

1a1c903a127b134ccb04d48f39531771

Och så sist – den här tröjan från BikBok som nu syns överallt känns det som. Inte för att jag brukar använda sweatshirts så ofta, men den här är ju lite kul?!

Yves

Nu jobba jobba, städa städa och sedan ta helg. Det kanske blir sista helgen på Tallören för i höst, eftersom annat program är inplanerat till de två följande helgerna.

Trevlig helg!

 
 

0 svar på ”Fredagssvepet”

  1. Jag röstar för TH-jackan. Så snygg!
    En fråga, hurudan erfarenhet har du av Campadre webbutiken? Funderar beställa något därifrån. Ha en skön söndag kväll!

    1. Tack för hälsningarna 🙂 Av Campadre har jag nog bara bra erfarenhet. Leveranstiderna varierar mycket men du ser alltid leveransdatum då du gör beställningen. MAn kan nog göra riktigt bra märkesfynd där 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *