Funderingar kring hemmakontor

Regniga dagar som denna hinner man fundera på sådant som borde göras men som man annars aldrig hinner tänka på eller ta tag i. Såsom vårt stora behov av ett hemmakontor. Inom huset finns för närvarande fyra företag registrerade och vi har inte ens ett arbetsrum!

alvhem-kontor-2_510046dbddf2b359bf74b57b

För mig som jobbar som frilansande journalist blir det ohållbart att i längden sitta vid ett skrivbordet mitt i huset och jobba, eftersom jag inte kan stänga dörren bakom mig och jobba andra tider på dygnet än när huset är tomt.

Makens och sonens garderob kunde enkelt göras om till arbetsrum – dock ett väldigt smalt och litet sådant, ungefär som på bilden nedan, så det kanske är lika bra att vänta tills vi tar itu med den stora renoveringen av andra delen av huset, där två nya rum ska byggas.

Kontor1
Kontorsinredningen ser jag dock inte som något problem – den ska vara enkel, stilren, grafisk och ergonomisk. Massor med hyllor för förvaring av mappar och dokument, ett stor skrivbord med plats för två och bra belysning. Helst riktigt stora fönster också förstås. Inspiration kring kontorsinredning för företag hittar man massor av på nätet.

Tantjohanna.se

alvhem-kontor_510042879606ee68a2fc8bbc

En stor, vägghög anslagstavla eller moodboard förstås och så en stoor, vit skärm med ett silveräpple på 😉
Ett dilemma har jag dock. Jag har alltid römt om en Eames-stol vid mitt skrivbord, men frågan är ju hur ergonomisk den är för lång arbetsdagar…

SFD37F614A809294D1897B005DFE15AAAE2_1024x

Foton: via Alvhem, Google och andra bloggar

0 svar på ”Funderingar kring hemmakontor”

  1. Ett hemmakontor låter mer än behövligt med fyra företag! Härliga bilder från gårdagens båtutflykt, hoppas det blir många sådana kvällar ännu i sommar.
    kram Sabina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *