Fredagssvep!

Efter en upp- och nervänd vecka med två sjuka barn är det här första dagen jag kan sätta mig ner och skriva ut texter – som har deadline idag typ. Och vad gör jag? Jo, plockar ihop ett fredagssvep istället. Bara för att. Varsågoda!

Ja, denna vecka har man inte fått mycket gjort. Men fantastiskt nog står redan kvällens middag i ugnen. Jag är usel på att planera middagar på förhand, i varje fall när vi inte ska ha gäster, men de senaste veckorna har typ tio olika recept på ”Pulled Pork” swischat förbi mig både i tidningar och bloggar, så nu måste jag också testa. Det verkar som om amerikanerna oftast äter det med hamburgerbröd, men jag tänkte servera den med rostad batat och coleslaw. Maken förberedde grisen igår när jag själv satt i möte hela halva kvällen, och imorse var det bara att sätta hela härligheten i ugnen! Jag valde att testa det här receptet.

 

Pulled_Pork_Tostadas_with_Slaw_and_Chipotle_Cream_HR

Apropå mat så har jag laddat upp med två nya mattidningar inför helgen. Längtar redan efter att få kasta mig på sängen med dem.

IMG_2855

Mellan reportagen och vändor till hälsovårdscentralen idkade jag lite tröstehopping igår också. Det här är nämligen en sanning som jag skriver under på….

shopping-is2
Det blev lite småplock i form av smink och ett nytt halsband, och så en oversize t-shirt från KappAhl. C´est la vie. Life is life. Elämä on. Ja, kyllä.

463919_F_03

Ett korallfärgat nagellack fick också följa med hem. Min kärlek till korall ger bara inte med sig, och nu drömmer jag om ett par kortskaftade, korallfärgade Hunters Älskar mina svarta, långa Hunters och kunde gå i dem minst halva året! En mycket bra investering. Faktiskt. Scarf från Gina, tröja från H&M samt nagellack från Isadora.

Korallcollage

Inte heller det marina temat släpper taget om mig. Här några fler manliga favoriter. Klocka från Triwa, t-shirt från Pelle P och skor från favoritmärket USS Polo Assn.

Marint minicollage

Förkärleken till det röd-vit-blåa så här års hänger intimt samman med längtan efter en ny skärgårdssäsong. Jag vill till Tallören – nu! Fick syn på denna bild från Myresjö kök häromdagen – ett kök i skärgårdsstil – och jag fastnade mest för ”båtlamporna” i rad på väggen.

myresjo_700

Och visst, det år undan nu med våren, tack vare regnet och de sydliga, hårda vindarna. Men ännu får vi vänta en tid innan det är dags för sjösättning. Verkligheten i kuystbyn ser för tillfälligt ut så här. En bild från gårdagens Instagram. Trist värre.

a1ca66e8a82111e29caa22000a1f96f6_7
Foton: Anna, egna collage med bilder från tillverkarnas sidor, Myresjö kök samt via Google och  Pinterest

 

Det var allt för den här fredagen. Ha en fin helg!

 
 

0 svar på ”Fredagssvep!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *