Lite om by Sand

Jag får ofta frågor om mitt jobb – vad är det riktigt jag gör? Så kanske jag ska berätta lite om det nu då, även om jag anser att det inte är så mycket att orda om (*hårtfostradenligtjantelagenminsann*).
Jag jobbade ju tidigare som redaktör på ett lokalt tidningshus, Kustmedia,  och min främsta uppgift var att skriva och fota – det vill säga producera reportagen till deras egna tre (numera två) tidningar samt olika kundtidningar som de fungerar som underleverantörer till. Ibland layoutade jag också – ombröt tidningar eller andra produkter, broschyrer och liknande. Jag gör samma sak nu – men som min egen.

by Sand 1

Kustmedia köper reportagen av mig i sin helhet till sina tidningar ByaNytt och KustNytt, och utöver det skriver jag även för andra lokala tidningar, såsom ÖP, och kundtidningar som de i sin tur levererar texter till, såsom Företagsnyckeln, Skogsägaren, Korsholm Informerar, Bondeföretagaren, Klövar & Timotej. Utöver det tillkommer ibland också produktion av hemsidetexter, broschyrtexter eller specialbeställda texter eller reportagen till olika företagsbroschyrer eller andra trycksaker.
by Sand 2

Text- och bildproduktionen till Kustmedia är det som upptar mest av min arbetstid, men då och då utför jag även uppdrag åt egna kunder direkt, såsom mindre eller större  företag i nejden. Det kan handla om hemsidetexter, produktfotografering för hemsidor, bildbanker, affischer eller reklamutskick och även olika trycksaker i sin helhet – reklambrev, visitkort, PP-presentationer, broschyrer, affischer etc. Programmen jag jobbar i är, förutom Word förstås, Photoshop, InDesign och Illustrator.

by Sand 4

Bloggdesign gör jag också till vissa delar, dock inte kodning (än) utan mer på det visuella planet. Så – nu vet ni det!

 by Sand 3

Foto: Skärmdumpar av mina egna arbeten

0 svar på ”Lite om by Sand”

  1. Låter jätte skoj! Något liknade skulle jag också vilja jobba med. Behöver du en assisten =) Vad har du för utbildning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *