Fredagssvep

Jag tänkte kompensera veckans dåliga bloggande med ett litet fredagssvep. Håll till godo!

Den här helgen blir en ”mellanhelg” för vår del tror – och hoppas 😉 jag. Förra helgen var vi bortbjudna på mellomys och nästa helg är vi bjudna på fest, så den här helgen ska vi försöka ta det lugnt. Jag borde få hem mina nya cupcakesformar från House Doctor/Nicolas Vahe idag, som nu finns hos webbshopen Konglomerat – som även fått in mycket annat nytt från House Doctor.

Fredagssvep Muffinsformar

Jag vet precis vilka cupcakes jag vill testa att baka också i helgen – nämligen Linda Lomelinos espresso- och chokladcupcakes med hallonfrosting. Ni har väl inte missat att Linda, som tidigare bloggat under namnet Call med cupcake, nu också bloggar för Amelia?

Halloncupcakes

Jag hoppas jag ska hinna med en sats citronmuffins också att frysa ned till påsken – nu är det ju bara två veckor kvar! HM:s påskkollektion innehåller flera fina saker med påskharen som motiv i år – äggkorgen skulle vara fin hos oss att ha våra alldeles egna ägg i!

HM Påsk

I år vill jag annars påskpynta väldigt sparsmakat – helst bara med äkta fjädrar och äggskal från våra egna ägg, som är små och ljusbeige i färgen. Jättefina – precis som lilla fröken Brakel som värper åt oss varje dag. (Brakel är namnet på hönsrasen och därför fick hon det namnet).

Fjädrar

Vad man ska ha på sig till påsken behöver man väl inte fundera på om den här vintern fortsätter – då blir det stickad tröja och skidställ på vid brasan. Imorse visade termometern -20, vilket är 40 grader kallar än vad vi hade påsken 2011, när gräsmattan nästan börjat grönska och vi satt i t-shirt och shorts på altanen medan barnen badade utomhus! Men skulle man ändå våga drömma om lite vårkläder, så visade Tintin Style upp precis den casual style jag gillar nu i vecka – med lite korall förstås 😉

sotw
sotw2

Nu ska jag jobba några timmar innan jag hämtar barnen och kör fredagsmys. Trevlig helg alla – jag avslutar med ett dagens citat – ett av mina favoriter.

Tree
Foton: House Doctor, Linda Lomelino, H&M, Tintin Style, Pinterest och egen illustration

PS Alla mina inlägg på temat påsk hittar ni här om ni vill ha mer inspiration!

0 svar på ”Fredagssvep”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *