Nyårsdukningen

Knappt hinner man dra andan efter julen så är det dags att fira nyår. Ifjol var vi bortresta och slapp tänka på allt vad gäller nyårsdukning och menyer – i år är vi bortbjudna så inte heller detta år behöver jag stryka finduken. Men har man bara tid och möjlighet så tycker jag det är kul att sätta lite extra krut på bordsdukningen en sådan kväll. Här är några fina inspirationsbilder som jag samlat på mig från olika håll.

Ovanstående är H&M Homes bilder från julkollektionen, men personligen tycker jag dessa glamourösa dukningar passar bättre till nyåret, då just guld, silver och vitt brukar vara dominerande färger.

Julkulorna kan användas också till nyårsdukningen, och glasen kan märkas med washitejp i matchande färger.

Svart och vitt är alltid stilrent och med presentband skapar man lätt  snygga kuvert även fast man saknar servettringar.

Naturmaterial i form av kvistar av olika slag fungerar också jättefint, och bryter av snyggt särskilt om allt annat går i vitt.

Krispiga, vita tulpaner är så snyggt den här tiden på året, och så fräscht när man stirrat sig trött på allt det röda. Blanda med tallris eller om du vill få fylligare buketter med vinterkänsla.

Foton: H&M Home, Pinterest, Char & the city, En mammas dag- Weronica, House number 15 m.fl.

Guld och mässing ger en känsla av lyx, som ofta förknippas just med nyårsmiddagen. Guldstjärnor kan man fynda bland julpyntet under mellandagsrean och tillsammans med en burk glitter att strö ut på den vita duken får man enkelt och snabbt lite glitterkänsla över dukningen.

0 svar på ”Nyårsdukningen”

  1. Fina inspirerande bilder! Vi är också bortbjudna så det blir ingen dukning för mig i år… Men man kanske kan ta med något att bidra med 😉
    Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *