Jul på Sandholm

Ja men titta, vad ser vi här då? Det har minsann smygit sig in lite julrött här på Sandholm trots allt. Men bara lite, i köket. Och inte det där klassiska med julstjärnor i röda krukor ni vet. Istället skulle jag vilja ha några ilexkvistar – någon som vet var man kan hitta sådana här i Vasa? Ilex är det samma som järnek, men eftersom den fäller sina blad till hösten är det bara de röda bären kvar på kvistarna.

I hallen är det svart och vitt som dominerar, och på MALM-byrån står ett svart, avlångt glasfat från Pentik som jag fick i födelsedagspresent. Jag lade helt enkelt bara några svarta julgransbollar på fatet och så var det rummet julpyntat.

Tavlan på slagbordet i köket, som jag annars har ett favoritcitat av Leonard Cohen i, har också fått julkostym i form av Viktor Rydbergs kända dikt ”Tomten”. Bakom dikten finns bokstäverna XMAS i en svag, grå nyans, för att förstärka julkänslan lite mer.

Foto: Anna

Ni får ha överseende med de korninga bilderna – jag sköt av dem i all hast på förmiddagen utan blixt och vred upp ISO-talet till 1250 istället.
Så där ja, det var lite av julen i vårt hus. Imorgon kväll kommer ett inlägg på temat paketering!

0 svar på ”Jul på Sandholm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *