Adventstjärnor att älska

I våra fönster finns nästan enbart stjärnor så här i adventstid. Jag har alltid, ända sedan jag var liten, haft någon underlig förkärlek för adventsstjärnor, och alltid tyckt mycket mer om dem än om elljusstakar och andra hängande attiraljer. Nej, stjärnor ska det vara – och dom ska vara gjorda av papper.
När jag var barn fanns det bara en variant av papperstjärnor – de var orange och lyste som eldar i fönstren. Jag kunde inte se mig mätt på dem. Idag är utbudet långt mycket större – om än inte i varuhusen i vår lilla stad.

Foto: Eget collage av produktbilder från Watt & Weke samt Earthfriendly

Vill man ha något extra och mer än bara vitt eller rött får man söka sig ut på nätet eller till någon specialaffär – såsom Säde då, som jag bloggat om tidigare i veckan. Där höll jag på att gå ”beserk” när jag hittade korgarna med pappersstjärnor från både Watt & Weke samt Earth Friendly.  Så många fina att välja på! Vet att flera bekanta sökt svart-vita stjärnor utan resultat – Earth Friendly har en variant och den fanns på Säde. Tyvärr har jag redan dubbelt fler stjärnor än fönster, så jag fick hålla mig i skinnet och inte köpa fler.

 

0 svar på ”Adventstjärnor att älska”

  1. Det är så fint med papperstjärnor, jag skulle kunna ha dem framme året runt om det inte vore för att de faktiskt lyser som finast när det är så här mörkt ute, och för att det ska vara lite extra speciellt att ta fram dem till jul. Jag hade också en sån orange stjärna och tyckte att det var så mysigt sken!

  2. Vi har också sålt Earth Friendly i affären i många år men dom ansågs vara för dyra trots att dom har så vackert papper .sättet som dom är gjorda på är ju också beundransvärt ,tyvärr är det bara det billigaste som gäller ,gillar också stjärnor ,Ha det bra där i min barndomsby ,Nette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *