Färgtema

Fabrikens torsdagstema är denna vecka färg. Avsaknaden av det samma i vårt hus gör att det känns lite kontroversiellt att blogga kring ämnet – jag vill ju inte omge mig med en massa färger. Tidigare var jag en sådan som bytte accentfärg i rumt för rum efter humör och årstid – det gör jag inte längre. Jag skulle inte ens kunna förmå mig till det mera – eftersom jag vet hur snabbt jag tröttnar. Så därför håller jag mig till ”mina” basfärger – året runt. Dit hör, förutom svart och vitt, även grått, trärent/beige samt gärna också metall – koppar, silver eller guld.

Just grått har ju blivit det nya svarta – eller vita. Grått är en lugn färg och det är just sådana färger som jag själv vill omge mig med – de som är vilsamma för ögat. Dessutom kan man mixa grått med både svart, vitt och trä.

Även om färgskalan är okej hemma hos oss, skulle jag vilja ha det mycket ljusare. Allt det beiga som vi valde då för sju år sedan skulle jag vilja byta ut mot vitt. Vitt, vitt, vitt. Väljer man en ännu enhteligare färgskala, med bara två färger, ger det också mer utrymme för att mixa och blanda material och stilar – något som bloggerskan House of Philia är väldigt duktig på.

Foton: via House of Philia, H&M samt Pinterest

0 svar på ”Färgtema”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *