Dags för december

Så är det då sista dagen i november och imorgon tar december vid. Här i Finland firar vi Lilla Jul alltid första lördagen i december, och på söndag är det då första advent. Stjärnorna hänger i fönstren, amaryllisen och julrosen blommar och adventsljusstaken står redo på bordet. 

På klaffbordet som jag bloggade om tidigare i veckan står även mitt nya favoritcitat inramat. ”There is a crack in everything. That is how the light gets in”. Raderna kommer från en av Leonard Cohens låttexter. Lite längre fram mot jul tror jag att jag ska rama in några rader av Viktor Rydbergs ”Tomten” och sätta dit istället.


 

 

Ikväll blir det balju och bastu igen för vår del och imorgon Lilla Juls-firande hos grannarna. Men före det ska nog en Lilla Jul-gran till barnen bäras hem från skogen också! Ha en skön helg och missa nu inte tävlingen som pågår fram till söndagkväll!

 

Foto: Anna

 

0 svar på ”Dags för december”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *