Kalasplanering

Det är inte bara kräftskiva som planeras här just nu. Nästa vecka är det även dags för 4-årskalas och jag skulle sååå gärna vilja satsa lite mer på dukningen för en gångs skull. Nej, inga Disney-figurer vill jag ha och Leilas kit går bort på grund av priset. Att satsa på en enhetlig färg och lite extra detaljer skulle räcka – bara jag kunde bestämma mig för vilken färg. Inspiration finns det dock gott om på nätet – se bara här.

Caisa K från grannstaden är oerhört duktig på sådana här saker. Här har hon dukat i svart, vitt och gult med grafiska mönster. Gillas mycket!

Med sugrör och washitejp kan man fixa bordsplacering. Drickat kan serveras i fina, enhetliga flaskor med personliga etiketter, eller så placeras hela kuvertet i konservburkar försedda med snyggt papper och namnetiketter.

Med hjälp av en vanlig, vit ljusslinga och snygga cupcakesformar fixar man enkelt en personlig och matchande ljusslinga för dagen.

Cakepops är ju populära nu och kunde vara ett alternativ till de vanliga kokosbollarna. Eller varför inte snygga fruktspett?

Foton: via Pinterest, Annixen, Craft & Creativity, Caisa K m.fl.

Tårtan kan pimpas med vimplar av washitejp och som alternativ till tårta kan man till exempel ordna med glassbar. Bara fantasin – och tiden – sätter gränser. Måste fundera ännu lite var jag ska dra min egen…

0 svar på ”Kalasplanering”

 1. Jag har inte slutat läsa din blogg! 🙂
  Men har haft mindre tid att kommentera bara.. Konstigt att semestrarna blir stressigare än då man jobbar 😉
  Jag gillar ju verkligen Caisas dukning där också!
  Såå Snyggt! Men ett barnkalas får gärna ha lite färg tycker jag!
  I maj då mina ”små” barn, som fyllde 2(kille) o. 4(tjej) år hade kalas så dukade jag med turkost och gult och det blev jättesnyggt! Det var inte för ”tjejigt” eller ”killigt”, då vi hade kalas för dem samtidigt..

 2. Åååååh! Allt såg ju jättesmarrigt ut och jag tror att barnen kommer att uppskatta vilket som, utav det!
  Det blir säkert jättefint!
  Kram, Judita

 3. Barnkalas är alltid kul att planera! Många barn kanske inte lägger märke till hurdan dukning man har, men det är ju ändå skoj att pyssla med allt sånt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *