Bärstressad

Nu när sommaren är som bäst inleds samtidigt en tid som varje år gör mig lätt stressad – tiden då frysen ska fyllas inför kommande vinter. Jag är en storkonsumerare av bär, eftersom jag äter dem både som de är med turkisk youghurt till lunch, och frysta i smoothie till frukost. Senaste vintern har jag ätit mer blåbär än någonsin just till mina ägg- och yoghurtluncher, och lagret i frysen tog slut redan i februari eller mars. Dessvärre verkar det inte bli så mycket blåbär i år, så nu får jag väl lära mig äta svarta vinbär istället. Bara jag får dem i frysen först, det vill säga.

Foto: Ikea

Barnen älskar både gröt och plättar med jordgubbssylt och att ha egna hjortron och hallon i frysen är guld värt när vinterns desserter ska komponeras. Saft ska förstås också finnas året runt och hemlagat är ju alltid godare än köpt – och det är därför vi alltid försöker plocka våra 14 vinbärsbuskar rena också – för att sedan maratonsafta i några dagar.  Men det innebär massor med jobb, och jag förstår inte varför nästan alla bär måste mogna nästan samtidigt?

0 svar på ”Bärstressad”

  1. Oj hjälp – 14 buskar! Jag blir matt av bara tanken… Jordgubbar är det enda vi brukar sylta och frysa in, men i år blir det kanske blåbär också. Om nån hinner och orkar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *