Tampere tur-retur

Denna söndag gick helt och hållet åt till en tripp till närmaste Ikea-varuhus – som ju inte alls är speciellt nära. Närmare bestämt 280 km en väg. Men eftersom vädret verkligen inte inbjöd till något villaliv denna helg, passade vi på och hämtade hem den nya sängen som funnits på inköpslistan i flera år nu. En MALM i björkfanér, precis som resten av våra sovrumsmöbler. Vår gamla säng ska vi istället ta ut till Tallören, så att vi slipper känna metallfjädringen i ryggen och trängas på 140 cm i min gamla tonårssäng när vi sover där.

Foto: Ikea

Så mycket annat blev inte inhandlat, förutom en ny byrå och spegel till Tallören. Efter tre timmar i bil med barnen var det nätt och jämnt att jag själv höll ihop innan vi hade bestämt oss för vilka madrasser vi skulle ha, hämtat dem i lagret och fått instuvat allt i bilsläpet. Den inplanerade shoppingen vid Ideapark i närheten ströks direkt från programmet och barnen stillades istället med AngryBirds, både i godisformat och spelform. Nu hoppas jag verkligen på bättre väder till nästa helg!

0 svar på ”Tampere tur-retur”

  1. Trevligt med Ikea besök 🙂 Har ni madrasser från Ikea till barnsängarna också ? Vilka rekommenderar ni ?

  2. I spjälsängen hade i en Sultan-madrass, men i deras barnsängar har vi inte Ikeas madrasser. Antonia har en resärsäng från Jysk och Deo en växa-säng med en vanlig skumgummimadrass som följde med sängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *