Syréntider

Medan vi varit borta över helgen har syrenerna slagit ut, så nu doftar det helt fantastiskt i trädgården. Vi har ungefär lika mycket av varje de lila och de vita, men jag tycker förstås bäst om de vita, som också står sig mycket bättre i vas. Och nu står det en i varje rum nästan!

Ska bli skönt att vakna till första semesterdagen med ett fång doftande syrener bredvid sängen. Måste bara komma ihåg att ställa av alarmet på mobilen ikväll!

Någon riktig sovmorgon blir det dock inte – jag ska iväg till tandläkaren och barnen till mommo. Sedan ska några ärenden uträttas i samma veva – det är en del fix nu inför midsommaren. Normalt brukar jag stortsäda huset myyycket grundligt inför midsommar, men faktiskt – i år hoppar jag. Vi ska ju ändå inte vara hemma. Dessutom är det viktigare att vårda vänskapsrelationerna tycker jag, så på tisdagen får jag besök av en av mina bästa vänner som tyvärr bor alldeles för långt borta – så vi träffas väldigt sällan. Det ska vi ta igen på tisdag – så igen storstädning då heller.

Vi storstädade dock på Tallören imorse innan vi åkte hem därifrån, så på torsdag när vi återvänder är det till en nyskurad stuga med renbäddade sängar. Onsdagen lär gå åt till att handla all mat och förbereda lite av den.

Foton: Anna

Ska försöka få in några recept här också under veckan. Har några klassiker som alltid hänger med på vårt midsommarbord, men vårje år vill jag pröva något nytt också. Vad äter ni på midsommar?
Ett litet syrénsvep blev det denna söndagkväll . Är tillbaka imorgon kväll!

0 svar på ”Syréntider”

  1. Jag gillar också doften av syrener, men ännu mera av liljekonvaljer. Plockade min första bukett på villan igår som jag tog med hit hem :)Älskar doften av liljekonvalj. Trevlig semester ! Recepttips ja tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *