Rabarber!

IKEA: s senaste pressbilder påminde mig om att jag måste tipsa om den goda rabarberkompotten jag gjorde häromkvällen. Jag gjorde den på röd rabarber som jag fått av min moster och den blev jättegod – och vacker!

Rabarberkompott passar bra att servera både till glass, på en vaniljpannacotta eller vaniljmousse eller dylikt. Lättlagad är den också.

Jag skivade helt enkelt ner några deciliter rabarber i en kastrull, delade och skrapade ur en vaniljstång samt tillsatte 2 dl råsocker och 0,5 dl vatten. Detta fick sedan koka cirka fem minuter tills rabarbern blivit mjuk och vätskan kokat ihop till en sirap.

Man kan också smaksätta kompotten med kardemumma eller kanel. Här och här finns liknande recept och här hittar ni även recept på en fräsch rabarberlemonad.

Foto: Roland Persson för Ikea

0 svar på ”Rabarber!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *