Mer midsommarmat

Kylsskåpet är så fullt att dörren knappt går igen, huset är nystädat och kroppen nytränad. Nu återstår bara två korgar tvätt att vika, sedan jag tar kväll och helg. Men innan dess – jag hade ju lovat berätta lite om vad som ska finnas på årets midsommarbord!

Precis som jag skrev i förra inlägget så fuskar vi med brödbaket i år och handlar surdegsbröd från Aroma istället. Sillen skippar vi också – jag är tydligen den enda i sällskapet som ens skulle ta av den – och då det inte vore många bitar så får den utgå helt. Istället köper vi rökt röding och någon god fiskröra från Saluhallen. Men men, lite ska vi ju förstås fixa själva också. På listan finns bland annat samma, fantastiska tårta som ifjol, och här kommer repris på den.

En sallad med grillad halloumi coh nektarin, spett med nätmelon och serranoskinka samt grillade tomater med citronpesto. Köptips på denna – den är suverän! På grillen ska också en bit oxfilé ligga, sen sveper vi ihop en aioli och så rostar vi nypotatisen i ugnen – det är sååå mycket godare än att bara koka den. Här hittar ni ett finfint recept på det. Själv brukar jag bara köra med olivolja, salt och färsk timjan på.

Om tiden räcker till skulle jag också vilja testa laga Lisa Lemkes grillade guacamoletortillas.

Sen ska ju allt gott sköljas ner med nåt gott också. Förutom den obligatoriska snapsen blir det både Bellinis och en kanna Mojito.

Foton: via Google samt recept.nu

Vad tror ni om det? Mätta lär vi bli i alla fall!

0 svar på ”Mer midsommarmat”

  1. Fina recepttips ! Citronpeston har vi också testat, den är god, speciellt på kyckling. Skall pröva med tomater nu också, och halloumi och nektarinsallad låter ju också smaskens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *