Längtan efter skärgårdsliv

Varför har jag alltid som mest jobb på fredagarna? Det måste vara något fel i min planering. Nu måste jag snabbt skriva ut två reportagetexter, redigera en hög med bilder och göra en annons innan jag åker iväg på en fotografering kl.14. Efter det ska väskorna packas och så bär det av ut till Tallören över helgen.

De här bilderna från Ikeas egen blogg Livet Hemma får illustrera den kommande helgen. Jag har alltid gillat dylika gamla flöten i glas, invirade i nät (flytkulor), och nu hittar man ju nyproduktioner av dem också. Jag sprang på ett par röda häromdagen, som fick följa med hem och som ska upp i barnrummet i helgen.

”Till större flöten, som skola stå nere i vattnet och äro utsatta för dess tryck, tex vid laxlångrevar eller laxlänkar södra delen av Östersjön nyttjar man med fördel glaskulor, tätt omgifna af starkt nät”

(Nordisk Familjebok)

Foto: Ikea

Vi hade ju bestämt att vi skulle inreda i en lite mer modern stil också ute på Tallören och inte börja bära in en massa blåvitt, marint inspirerat lulllull där. Men ibland får jag lov att blunda och räkna till tio för att hålla mig. Den inbitne skärgårdsmänniskan i mig nästan skriker efter att få hänga upp ett par gamla nät någonstans där, eller pyssla ihop en girlang av gamla, torkade flöten, som på bilden. Kanske tur att det inte finns någon ledig vägg…
Eller – borde det inte vara tillåtet att få släppa loss lite ibland ändå och lätta på minimalismen? Tallören är ju en plats för avkoppling – då tycker jag minsann att inredningen ska signalera det också!

 

0 svar på ”Längtan efter skärgårdsliv”

  1. Ja, så stränga kanske ni inte behöver vara med er själva…! Lull lullet går ju alltid att plocka bort om man tröttnar 🙂

  2. Man kan ju faktiskt gilla olika inredningsstilar, och jag tycker att det skulle va tråkigt att ha det likadant hemma som på villan.
    Den marina stilen gillar jag jätte mycket och kör hårt på den på villan, men hemma skulle jag inte kunna tänka mej att ha den.
    Det är ganska kul att ha två ”hem” så är helt olka varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *