Strandtrift

Jag planterade strandtrift i våra ihåliga trampstenar i år, eftersom jag inte lyckades hitta någon form av dekorationsgräs överhuvudtaget på plantskolorna. Utbudet är verkligen under all kritik då det gäller just gräs. Strandtrift är annars en återkommande favorit i krukorna på Tallören också, där jag sedan planterar ut dem i terrängen varje höst. Eftersom det är en strandväxt som även växer vilt på sina håll, så trivs den bra i näringsfattig och sandig jord.

Foto: Anna

0 svar på ”Strandtrift”

  1. På tal om plantskolor.. Vilken bör man besöka där i Vasatrakten? Har ju som du vet samma stil som dig då det gäller växtlighet/trädgård..

  2. Suck – ingen!!!
    Ifjol hittade jag fint prydnadsgräs vid Bellis Graden vid Minimani, men inte i år. Dessutom trodde jag det var en ettårig växt, som dom sa – men det visade sig vara en perenn. Och det fick jag förstås veta efter att jag slängt bort dom i höstas 🙁 Sommarblommor finns väl nog men inget mer ovanligt någonstans tycker jag. Sunds Trädgård i Jeppis är kanske bäst skulle jag gissa.

  3. Kanske man tar en utflykt dit norrut nån helg då..
    Det är ju inte direkt dax för plantering ännu 🙂
    Men alltid kul att få lite nya influenser, vi har ju inte så stot utbudet här heller..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *