Skolplanscher – Nordens Flora

De här bilderna har legat i min bloggmapp en bra tid nu men först nu, efter att IKEA:s pressbilder damp ner i inkorgen igår, kom jag till skott. Ikea har nämligen stylat sina nya bilder med gammaldags skolplanscher, något som blivit populärt på sistone inom inredningsvärlden. Jag, som inte annars gillar lantlig inredning och shabby chic speciellt mycket, har dock någon form av förkärlek just till dylika planscher. Kanske beror det på mitt stora biologi- och naturintresse?

Just dessa kommer från Smia och säljs via photografibutiken.se. Den drivs av systrarna Emelie och Bodil Bergqvist, som fotograferar och illustrerar under det gemensamma namnet Smia. En av deras kollektioner heter Nordens Flora och utgörs av reproduktioner av C.A.M Lindman´s illustrationer som han gjorde för Nordens flora i början av 1900-talet. Jag tycker de är helt underbara och skulle vilja ha ett helt gäng av dem ute på Tallören!

De kan också beställas via Nordic Design Collective samt prints.se, där man även hittar andra varianter av nyproducerade ”gamla” skolplanscher, bland annat från designbyrån Ahnlund Karlén, mest kända för de uppmärksammade tändsticksaskarnamed citat av Ernst Kirchsteiger, Frökorten och Äppelkrokarna – vinnare av Årets Sak på DesignTorget 2008 – samt  olika produkter för begravning och kyrkogård, bl.a kistan Stilla Regn.

Foto: via photografibutiken.se

0 svar på ”Skolplanscher – Nordens Flora”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *