Ny säng åt oss – mer förvaring åt dottern

Vi har länge varit i behov av en ny säng på Tallören. Just nu trängs vi i en 140 cm smal resårsäng som är så slut som en säng kan bli. Jag fick den när jag var 14, sedan ärvde min lillebror den av mig, och sen hamnade den ute i skärgården. Jag tror inte jag sovit en hel natt där ute någon gång, eftersom jag själv skulle behöva alla 140 centimetrarna för att sova gott.

Förra sommaren när vi hade goda vänner över natten där, sov hela familjen i vårt lilla sovrum. Jag och Antonia delade på sängen, Amadeus och Jonas delade på en madrass på golvet. Mitt i natten vaknade Jonas – och Amadeus var försvunnen. Panik!
Vi hittade honom sött sovandes – på trägolvet, under vår säng…

Så jo, vi behöver en bredare och bättre säng.

Tillika behöver också Antonia mer förvaringsutrymme i sitt rum här hemma, och jag har länge letat efter en bra lösning med lådor under sängen. Häromdagen hittade jag den via bloggen STIL Inspiration.

Foto: via Stil Inspiration

Det är duktiga Pella som stylat rummet och skisat upp sängen, och hon var snäll och mailade mig skissen. Stort tack!

Bara det lugnar ner sig nu med jobb och evenemang så bär det av till Tammerfors i juni. Då ska det handlas Stolmen-byråer, säng och madrasser samt en ny byrå till Tallören. Samtidigt ska vi passa på att gå på nöjesparken Särkänniemi och på delfinariet – barnen ska ju få sitt också. Lämpligt nog damp det ner ett mail från IKEA häromdagen – det är 15 % rabatt på alla madrasser och sängar fram till den 19 juni med IKEA Family-kortet. Kunde inte komma mer lägligt!

OBS!

Info till alla er som hittar detta inlägg via Google:

Vi har INTE byggt sängen, ritningarna har jag inte kvar och jag besvarar inte längre några mail i anslutning till detta inlägg. 

 

0 svar på ”Ny säng åt oss – mer förvaring åt dottern”

 1. Exakt så har jag tänkt göra i sonens rum! Har du skiss på lösningen? Hittar inga färdiga byråer i rätt storlek!
  Supertacksam för svar:)!
  Med vänlig hälsning,
  Anneli

 2. Wow vilket snyggt sovrum. Jag håller själv på att fixa till dotterns lilla sovrum men inte hittat ngn bra lösning med sängförvaring. Vore jätte tacksam om du har möjlighet att skicka mig skiss på lösningen.
  Hoppas, hoppas! 🙂
  MVH
  Camilla

 3. Superfint, verkligen jättefint rum! Hade redan innan jag ramlade in på din fina blogg bestämt mig för att använda stolmenbyråerna, frågan är hur du har löst det nere i fotänden, där det blir en bit över. Vad har du där?
  Hoppas på snabbt svar 🙂
  Vänligen
  Jeanette

 4. Hej!
  Finns möjligtvis skissen kvar på denna fina lösning?? Det var precis detta jag letade efter!
  /Camilla.lager@hotmail.com

 5. Hej! Jag skulle precis som flera med mig bli JÄTTEGLAD om du kunde maila över ritning på det här till mig, undrar också var det i fotändan är? Kram

 6. Hej!
  jag ska flytta till en liten studentbostad och behöver liksom flera andra här en säng med förvaring under, den här lösningen verkar superbra, skulle du kunna skicka skissen? 🙂 Det vore jättesnällt! Mvh Josefin

 7. Hej!
  Ramlade på din sida när jag letade efter sängar med förvaring under.
  Som tidigare skribenter undrar jag om beskrivningen på denna är nåt du vill dela med dig av 😉
  Om den finns kvar förstås, såg att det var ett år sen..
  Mvh Anna

 8. Hej! Underbar;säng!! Pga separation måste jag klämma in mig i en mycket liten lägenhet! Sängen vore perfekt! Vill du maila mig skissen vore jag jätte tacksam 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *