Helgen som var

Det blev visst ett tillfälligt avbrott här över långhelgen som varit. Jag hade inte tidsinställt några inlägg heller eftersom vi inte visste om vi skulle vara hemma eller på villan, och ända in  i det sista var allt ganska öppet. Vi var bortbjudna på Valborgsgmässoafton men när magsjukan satte stopp för detta beslöt vi oss på söndag morgon för att sätta ut båten i en annan hamn, eftersom isen ännu inte gått i ”vår”, och åka ut till villan trots allt.

Sagt och gjort. Med nöd och näppe kom vi oss fram, och i land. Det fanns isproppar på ett par ställen på vägen och väl framme låg det ännu is i mer än halva vår vik. Vi tog oss i land genom att kasta ankar och gå över isen. Sedan arbetade Jonas bort den del av isen som låg mellan båten och bryggan med hjälp av motorsågen och båten. Att vi är på Tallören på Valborg är mer regel än undantag, men jag kan inte minnas att det varit så mycket is kvar något år tidigare.

Helgen har varit väldigt kravlös. Vi har skrotat runt i gamla reservpaltor eftersom jag packat för lite kläder (vet inte hur jag tänkte där – om jag tänkte alls), ätit god mat, fällt några träd,  bastat och förstås vårstädat hela stugan och tomten.

Vi har fått njuta av vackra solnedgångar, värmande sol men också iskalla vindar. Idag förmiddag kom vi hem eftersom både mat och klädförråd var slut, och nu har vi firat 1: maj med en runda till torget och grillmiddag.

Foto: Anna

 

PS

Alla ni som väntar på att vinnaren i MIKA Design-tävlingen ska utannonseras – det kommer.
Eftersom både jag och min kontaktperson där varit borta från civilisationen några dagar så kommer vinnaren att dras först i slutet av denna vecka.

0 svar på ”Helgen som var”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *