Fredagssvep

Ett litet fredagssvep, varsågoda!

Igår kväll hade jag förmånen att få njuta av Micke Björklunds humorfyllda och underbara föreläsning på restaurang Strampen i Vasa. Visserlien var jag där i arbetets tecken, men det störde mig inte så mycket. Långt över 100 personer hade kommit, och vi bjöds på Strampen-smörgås med abborrfiléer och havtornspannacotta med smul av chokladbrownie och maräng till dessert. Micke bjöd på både underhållning, anekdoter och livematlagning.

Foto: Anna

På Önskelistan just nu – ett par av våren boknyheter. ”Ute blir inne” är en idé- och inspirationskälla för alla som vill ha en snygg och lättskött trädgård eller balkong. Författare Anna Braun med hjälp och Karin Klein, bilder av Anders Roos.

Lisa Lemkes ”Till sommaren – mat för många” innehåller mängder av olika bufférätter. Varje kapitel är utformat som en komplett middag, med alla de recept och tips man behöver för att kunna servera just den buffén. Finns förstås på AdLibris.

Veckans visdomsord får bli detta:

Foto: via Pinterest

På dagens program står jobb, städning och en runda till grannbyn för att köpa färskt levain till helgen. Jag ska försöka stå emot sötsakerna, för jag tänkte nämligen försöka mig på att baka egna lemoncupcakes imorgon. Om det lyckas så återkommer jag förstås med bildbevis.
 

Foto: Anna

Det utlovas dock lämpligt väder just för bakning till imorgon – igen. Regn, regn, och åter regn. Det blir en helg på landbacken igen, men så pågår ju även vårbruket (vid uppehållsväder) och på söndag ska Mor firas. Jag avslutar med en färsk bild från trädgården. Först NU blommar narcisserna hos oss. Har aldrig varit med om en så kall och trist vår som denna.

Foto: Anna

Ett litet men ack så viktigt tillägg så här i efterhand:

SVT börjar reprisera Downton Abbeymed start i morgon kväll. För er som ännu inte har sett, eller för oss invigda som vill lindra abstinensen inför säsong tre som kommer någon gång i höst. Favorit – såklart -Maggie Smith som änkegrevinnan Grantham.

Via En mammas dag – Weronica

0 svar på ”Fredagssvep”

  1. Härligt med fredagssvep, det tackar vi för. Grymt tråkigt med detta väder, känns mera som höst. Får önska dig en trevlig helg trots dåligt väder 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *