Sista vykortet från Latvia

Här kommer några sista bilder från vår resa. Vi kom hem tre timmar senare än planerat inatt, på grund av tekniska problem med planet. Nu är vi tillbaka i verkligheten med barn, jobb och många måsten – men det är bara skönt.

Det tog ett tag innan vi hittade den riktiga stadskärnan, eftersom vårt hotell låg på ”fel” sida av floden Daugava och vi först måste promenera över bron och genom hela Gamla stan innan vi kom in till centrum. Där tog de vackra jugdenbyggnaderna och parkerna vid. Tyvärr hade inte träden hunnit slå ut ännu – det är säkert mycket vackrare där på sommaren.

Shoppinggränden Berga Bazars sökte vi länge efter innan vi äntligen hittade den, och där fanns många små affärer och caféer. Precis som det stod i resegudierna jag läst, så är det här ett ställe man inte får missa om man är i Riga.

Bilden allra längst ner är tagen från bron och bakom skymtar järnvägsbron samt de gamla zeppelinhangaren från första världskriget, där centralmarknaden finns idag.
Jag ska ännu ge lite tips om vad man absolut ska köpa hem från Riga också, men det får bli en annan dag. Nu väntar jobb en massé!

0 svar på ”Sista vykortet från Latvia”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *