Lettisk shopping

Här kommer ett sista inlägg på temat Lettland och samtidigt lite shoppingtips.
Lettland är ju främst känt för sina bärstenssmycken, sin honung och det Fernet-liknande brännvinet Riga Black Balsam. Enligt reklamen har man inte varit i Riga om man inte druckit detta. Själv dricker jag inte ren starksprit så jag hoppar gärna denna ”hostmedicin”, och honungen var inte riktigt så snyggt förpackad som jag hade hoppats på. Inget man ville köpa i present direkt. Bärnsten hade vi hem åt Antonia som är otroligt fascinerad av olika mineraler och stenar just nu. Det som jag dock fick upp ögonen för första gången var Stenders – en lettisk kedja med inhemska tvålar och andra kroppsvårdsprodukter – allt mycket snyggt förpackat dessutom.

Stenders har sina rötter i Riga och varje tvål och badboll är omsorgsfullt handgjord. Produkterna är baserade på naturliga ingredienser av högsta kvalitet och mycket görs för hand.

Stenders  kokar tvålen precis som förr i tiden och erbjuder fler än 70 olika varianter av handgjorda tvålar i olika dofter, badmjölker, badsalter, massagesmör, eteriska oljor, massageoljor, kroppsskrubb, extrakter och badskum, liksom tillbehör för såväl bad som bastu.

Allt är tillverkat i Riga och förpackat i naturvänliga material. Stenders har affärer både i köpcentret Origo, i Riga Centr i Gamla stan samt på flygfältet. Dessutom kan du shoppa deras produkter på webben. Köptips på dem alltså!

Foton: Stenders

0 svar på ”Lettisk shopping”

  1. Ser helt sagolikt vackert ut, jag kan tänka mig att tvålarna luktar lika gott som de ser ut.
    Anette Meg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *