Helgen som gick

Det har varit en ganska vanlig helg. Vi hade inga planer – vilket verkar bli fallet ganska ofta nu när man jobbar hela veckorna och inte hinner tänka på att det kommer en lördag också. Men vi har ändå haft fullt upp hela tiden. För ovanlighetens skull har jag använt kameran mer än vanligt, så här kommer ett bildsvep från helgen som var.

Vi åt tortillas som vanligt i fredags, eftersom vi inte orkade tänka ut något mer nyskapande.

Och barnen fick sina kokosbollar i lördags som dom bett om.

Dessutom fick de varsin ny leksak under utflykten till grannkommunen med pappa på lördagsmorgonen. Mamman fick inget, vill jag poängtera – men så är hon väl hyfsat bra på att sköta sina egna inköp också…

Vi har talkojobbat lite hos lillebror som denna vecka kör slutspurten inför flytten, som är planerad till nästa helg. Jag ägnade lördags eftermiddagen åt att tvätta fönster där och på söndagen lade Jonas laminatgolv. Här kan ni följa bygget.

Och så har jag planerat vad vi ska äta för gott på påsken, listfreak som jag är.

Eftersom jag lider av prestationsbaserad självkänsla  mådde jag toppen på lördagkväll, eftersom jag höll igång hela dagen från tidig morgon och fick massor gjort. Jag bakade semlor, tränade medan degen jäste, bakade ut bröden, fixade lunch, utlokaliserade barnen och åkte på talko resten av dagen, tills det var dags att fixa middag. Sen gjorde jag misstaget att dricka en irish till dessert – med den påföljden att jag satt framför datorn ännu klockan tre på natten utan att vara det minsta trött.

Det straffade sig på söndag, kan jag lova. Jag varken orkade eller kunde lyfta ett finger på hela dagen, eftersom maken jobbade i garaget på förmiddagen och var på talko på eftermiddagen. På kvällen fick vi gäster – jag drack kaffe för sent igen – och ja, resten kan ni… Inte svårt att gissa vad jag har i muggen bredvid mig nu, när jag ska försöka åstadkomma ett par reportagetexter inom loppet av några timmar.

0 svar på ”Helgen som gick”

  1. Wow, du imponerar! Göra listor till påsk redan nu! Vi brukar för det mesta vara borta på påsk så jag har aldrig lagat nån speciell påskmiddag. Blogga gärna om dina recept INNAN påsk så kanske vi andra kan få lite tips och idéer också!
    Jag visste inte att han var din lillebror – bloggen har jag läst ibland, men aldrig insett släktskapet. Kommer att bli en fint hus!

  2. Ahaa :), jag har oxå läst Jessicas blogg ibland. Tyckte det var så kul, då jag såg att deras hus blir ganska lik vårat..
    I helgen fick jag äntligen göra ett (två) besök på ”Granit”. Tack för det tipset! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *