Färgkoder som konst

I måndags höll jag den sista kurskvällen i ”Inreda med Photoshop”, som alltså gått ut på att lära deltagarna skapa egna, typografiska illustrationer eller tavlor. Det har varit riktigt roligt och intressant, och samtidigt har jag själv fått upp ögonen för en ny typ av väggkonst, som kanske speciellt flirtar med  folk inom den grafiska branschen. Således har jag fallit som en fura för dessa tavlor som tar upp trenden med färgkoder och färgprover. Hos RUM21 finns ett urval som är designade av Wallstuff.

Foto: Wallstuff via RUM21

Igår presenterade även formgivaren Lina på Kitchenbloom en egen variant, som jag föll pladask för. Vilken perfekt present åt sommarens brudpar! Lina har själv valt färgerna för tavlorna utgående från brudbukett och dylikt. Alternativet är att slå in bröllopsdatumet i färgväljaren och använda det som färgkod!

Foto: Lina / Kitchenbloom

Apropå illustrationer – igår lanserades den nya sajten Nordic Design Collective. Hemsidan påminner om Signerat och där kan man köpa deisgn av ”morgondagens stjärnor”. Bland annat ingår ett stort urval typografiska, personliga illustrationer i urvalet.

Foto:  Jenny Unnegåred, styling Qreate by Maliin Stoor

0 svar på ”Färgkoder som konst”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *