Att få njuta av ett gott bröd

Betraktar man helgen ur LCHF-synpunkt så kan den väl sammanfattas med ordet kolhydratchock. Men ibland måste man ju få njuta av livets goda, och dit hör verkligen gott bröd om ni frågar mig.

Igår kväll blev det antipasto med hemlagade delikatesser som auberginerullar fyllda med mozzarella och soltorkad tomat, marinerade räkor, grillad paprika, oliver, parmaskinka, pestotomater, ost och till detta en surdegsfocaccia med rosmarin och tomat från Aroma bageri & konditori (hemsida på kommande).

När surdegstrenden svepte över Sverige häromåret suckade jag avundsjukt och tänkte att med lite tur kanske brödet finns att köpas här i Vasa också – om så där en tio år typ. Till all lycka behövde vi inte vänta länge alls – och tänk att nejdens första surdegsbageri öppnades av min egen granne!

Tidigare bestod min baskost av bröd och apelsinjuice, och skulle jag få välja så skulle jag leva på det än idag. Numera unnar jag mig dock knappt juice till söndagsfrukostarna längre. Men idag gjorde jag det – det duger inte med annat när man också äter Aromas levain med ost och marmelad. Gudagott!

Foton: Anna

Den översta bilden är en av de produktbilder som jag nu i veckan fick förtroendet att fotografera för Aroma. Jag tänkte visa er några till imorgon, om ni tittar in då. Ha en fortsatt skön söndag!

0 svar på ”Att få njuta av ett gott bröd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *