Innedag med godsaker

Gårdagen blev inte riktigt som planerat. Antonia blev dålig på fredagkväll och det blev inte mycket sömn den natten. Hon missade ett födelsedagskalas igår och vi blev tvungna att avboka kvällens planer. Det blev en innedag och jag passade på att baka.
Det blev både Tiramisucupcakes, morotssemlor och en dessert till kvällen. Testade ett nytt recept – kokospannacotta med tropisk frukttopping och blev positivt överraskad. Så till den grad att det blev repris nu ikväll på den!


Foto: Anna

Cupcakesen är baserade på Leilas grundrecept på chokladcupcakes. Sedan tillsatte jag lite Amaretto i smeten och gjorde en frosting på mascarpone istället för vanlig färskost. Jag åt dock ingen så jag kan inte uttala mig om hur de smakade.


Foto: Anna

Morotssemlorna är gjorda på ekologisk, gul morot och hälften av det vetemjöl som enligt receptet skulle ingå, har jag bytt ut mot rågmjöl, rågkross och vetekross. Väldigt lyckat! Här kommer receptet på desserten. Originalet är hämtat från Ica men som vanligt har jag modifierat (läs: förbättrat) det en aning *smile*

Foto: Eget collage, bild från ica.se

Idag var jag också  tvungen att avstå från Zelected by Houze-partyt som jag var bjuden på, med tanke på smittorisken. En beställning är dock inlämnad och bildbevis lär väl dyka upp här så småningom. Alla avbokningar verkar dock ha varit ganska onödiga, eftersom ingen annan blivit sjuk i huset och Antonia också varit på benen sen igår morse. Inte utan att man är lite bitter…

Nu väntar en fullspäckad vecka innan vi tar sportlov veckan därpå.

0 svar på ”Innedag med godsaker”

  1. Mmm, vilka goda bakverk! 🙂
    Synd att du missade partyt idag. Om jag förstod rätt så skulle du ha varit på samma party som jag var på idag! 🙂 Mycket fint fanns där!
    Hoppas ni kryat på er!
    Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *