Gilla gjutjärn

Det är inte bara apoteksglas som är trendigt just nu – i alla fall inte om man får tro Plaza Interiör, och även Ikea. Gjutjärn är det också.Ikeas ljusstake ”Björkefall” som kom ifjol blev en succé och den finns nu även i en variant för blockljus. På Ikeas egen blogg utnämndes gjutjärn till månadens material förra veckan.

Foto: Ikea

Gjutjärn  passar alla typer av spisar, från öppen eld till induktionshäll. Det tål riktigt höga temperaturer, håller värmen länge och sprider den jämnt. En gryta i gjutjärn blir bara bättre med tiden ju mer man använder den! Gjutjärn är mest förknippat med matlagning men gjuttekniken gör det lätt att designa komplexa former och idag ser vi allt fler produkter tillverkade av gjutjärn. I nyaste Plaza hittar ni några av dem.

Foto: ur Plaza Interiör

0 svar på ”Gilla gjutjärn”

  1. Jag jobbar på Skeppshults gjuteri, i deras fabriksbutik som är den största leverantören av gjutjärn i Sverige. Nu kan jag ju bara tala för vårat gjutjärn men gjutjärn är faktiskt det bästa du kan ha på en induktionshäll. Iaf vårat. I och med att gjutjärnet är magnetiskt så får du en direkt och riktigt snabb kontakt med induktionen.
    Halva våran lägenhet är fylld med gjutjärn, hihi. Blir lätt så när man är omgiven utav det =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *