Nytt typsnitt

Apropå layout och typografi – som ni säkert noterar så har jag pysslat ihop en ny header till bloggen. Kände helt enkelt för lite förnyelse här. Samtidigt prövade jag att ändra typsnittet till Times Helvetica. Nu vill jag gärna ha respons på det här! Vad tycker ni? Vilket typsnitt föredrar ni – Times Helvetica eller Trebuchet?Times funkar bättre med den nuvarande headern, men läsbarheten är kanske lite sämre. Eller?

Edit:

Okej, jag lyssnar på er och förpassade redan Times till papperskorgen.  Helvetica då?

Edit 2:

Okej – tillbaka på Trebuchet. Är det bra så här eller vill ni ha en mindre storlek på texten? (Sista frågan – jag lovar!)

0 svar på ”Nytt typsnitt”

  1. Trebuchet är mycket snyggare 🙂 Times känns för vanlig och passar inte riktigt stilmässigt i din blogg tycker jag. Du har en modern och fräsch blogg, medan Times känns som en 100-åring 😀

  2. Meeeen – vad är ni för Times-motståndare? 😉
    Jo, förvisso kände jag likadant för typ sju år sen. Då bytte jag standarden i Word till Arial. Nu har jag kört med Calibri i några år… och känner mig mer och mer dragen till Times igen. Eller någon annan font med seriffer.
    Hm, vi får se var vi landar nu då! Ska testa mig fram lite under kvällen.

  3. Jag håller med Anna-Lena! Trebuchet!
    Nu känns det som sån stil man skulle skriva i lågstadiet. Bättre än times nog, men sämre än förra 🙂 Haha, vad är vi för förnyande av oss. Jag har också en ny header på gång – får se då vad det blir till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *