Kände för att släppa loss i köket en stund ikväll efter att ha byggt lego med barnen i några timmar. Med ett förmiddagspass i skidspåret bakom mig blev inte samvetet lidande heller. Det blev förrätten jag tipsade om igår, det vill säga Chévre Chaud.
Vi hade både blåmusslor och kammusslor i frysen, och som omväxling till Moules Marinieres gjorde jag denna gång Moules Frites – den belgiska varianten med öl, som serveras med pommes och aioli. Hemgjord sådan förstås.
Kammusslorna trädde vi på spett och halstrade i grillpannan. Dom är farligt goda. Svårt att återgå till blåmusslorna efter att man fått smak på dem…
Till dessert blev det bara en enkel limepannacotta med hallon. Skafferiet fick avhöra, och limesamlingen på bänken började se lite trött ut. Att ha egna hallon i frysen är lycka!
Foto: Anna
Det blev med andra ord tre europeiska länder i samma måltid – Frankrike, Belgien och Italien. Man får helt enkelt drömma sig dit när inget annat går… Recept på för- och varmrätt hittar ni här och här, och här finns dessertreceptet. Är det någon som tycker det låter komplicerat med musslorna? Det är det inte! Båda sorterna finns på Prisma och enklare tillagning får man leta efter. Testa!
Oj vilken lyxig, avancerad (?) middag såhär en vanlig lördagskväll! Lät mumsigt!
Nej nej, det är inte alls avancerat Carola – tvärtom!Och just DÄRFÖR att det bara är en vanlig lördagskväll – nåt att förgylla den med. Och kul att stå i köket ensam och fixa lite annat än den vanliga vardagsmaten.
Är musslorna ”färska” eller frysta när du köper dem? Jag har länge tänkt försöka mig på att laga musslor, det är ju så gott, men har inte riktigt kommit mig för. Borde faktiskt ta o testa nu!
De är nog frysta. Jag bara fräser lök och vitlök, häver i musslorna (tinade) och så på med vin/öl, buljong, örter och kryddor samt ev.grädde om man vill. Ibland hittar man färska också i nätpåse i deras fiskdisk. Då får man först skölja dem och gå igenom dem, så att alla är ok.
Bilderna säger bara MUMS!