The House – anno 2011

Här är vårt pepparkakshus 2011. Istället för att som ifjol göra allt från scratch på en och samma dag, spridde jag ut bygget på tre dagar i år för att inte bryta samman till kvällen.

Jag gjorde degen en dag, bakade ut delarna en dag och dekorerade och monterade den tredje dagen. Då råkade dessutom mamma vara här så hon tog över och hjälpte till lite när jag gav upp med smörpappersstrutarna. Nästa år ska jag investera i riktiga spritsar härifrån.

Problemet är väl att mina ambitioner är för stora, eftersom jag minns mina barndoms pepparkakshus, som såg ut så här. Men dit kommer jag aldrig själv att komma, det får jag nog inse.

Men bra så här. Barnen är nöjda i alla fall, och det är väl huvudsaken!

Foto: Privat

0 svar på ”The House – anno 2011”

 1. Imponerande! Själv har jag gjort ett försök en gång, då med färdiga delar köpta från butiken. Tyvärr räckte mitt tålamod inte till då det gällde den heta sockermassan. Har skojat att jag nån gång ska göra ett nytt försök men då ska jag använda lim 😉
  Pepparkakshuset från din barndom ser nästan overkligt ut, vilket arbete det måste ligga bakom ett sånt!

 2. Jättevackert! Ska ta tag i mitt pepparkakshus till helgen men jag brukar köpa färdiga och bara bygga och dekorera. Men jag grunnar på att vara modig i år och göra eget =)

 3. Tack! 🙂
  Sockermassan funkar bra att jobba med tycker jag – det är kristyren som är problemet. Men det gäller också att hålla en jämn och rätt temperatur på sockermassan, så den inte blir för seg att jobba med. Tack vare gasplattan går det smidigt.
  Carola – det är inte svårt att göra egen deg och baka ut delarna, bara du har en bra mall! 🙂

 4. Kul att du hittat till min blogg. Bra med fler finlandssvenskar i bloggvärlden 🙂
  Och vilken fin blogg du har! Snyggt jobbat med pepparkakshuset också förresten!!

 5. Jättefint hus! Jag skall massproducera hus i helgen har jag tänkt. Brukar göra minst fem hus och ge i gåvor till mor och farföräldrarna. Brukar vara mycket uppskattat!

 6. Vilket otroligt fint pepparkakshus!
  Och ett tips på betydligt billigare variant av sprits är att sätta kristyren i en vanlig liten plastpåse (tex fryspåse) och klippa av ett hörn! Börja med att klippa lite-lite och förstora om det behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *