Stjärnregn

Stjärnor, stjärnor, stjärnor. De finns överallt så här i juletid. I alla former och material. Speciellt ögonfallande i år tycker jag att alla Davidsstjärnor av naturmaterial, såsom kvistar och trä, är när man rör sig i bloggosfären. Ernst’s julstjärna från ifjol fick ingen vidare genomslagskraft, men i år verkar den vara desto större – vilket förmodligen har att göra med att inredningstrenden som kallas ”industrial cosy” erövrar allt mer mark.

Foto: Helt Enkelt samt Pinterest

Kombinerat med en diskret ljusslinga kan stjärnan utgöra ett jättevackert och iögonfallande julpynt, men det krävs förstås att man har utrymme till det också.

Foto: House of Philia

Halmstjärnor är också väldigt vackra, med eller utan ljusslinga.

Foto: via Pinterest

Stjärnor återkommer i andra sammanhang också – bland annat på bordet. I form av pepparkakor, som prydnad på cupcakes eller som placeringskort vid en festlig bordsdukning. Stjärnanis i sig är en vacker krydda och detalj som kan användas på många sätt i julpyntet – inte bara till smaksättning.


Foto: via Pinterest

Sist men inte minst kan man roa sig i det oändliga med att tillverka papperstjärnor. Olika mallar hittar man på nätet, bland annat här och här. Det här är något som vi pysslade med framför TV:n. häromkvällen. Bildbevis kommer i helgen!

Foto: via Pinterest

 
 

0 svar på ”Stjärnregn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *