Överskattade saffransbullar

Jag hittade ett recept på saffransbullar fyllda med mandelmassa och apelsin, som jag inte kunde motstå att testa – trots att jag inte gillar saffran.

Det var kul att baka lite annat än vanliga vetebullar, men nej, smaken ger jag inte mycket för. Hur kan saffran vara så populärt i Sverige – jag fattar inte?! Jag tycker inte alls det smakar gott.

Onekligen är ju färgen härlig dock – och då har jag dessutom dragit ner på saturationen mycket på alla de här bilderna.

Apelsinen som jag offrat skalet på skivade jag ner och torkade i ugnen sedan. Torkade apelsinskivor är fint att pynta med till julen tycker jag – de ska få samsas med kanelstänger och stjärnanis på ett vackert fat.

Foto: Privat

I övrigt har Självständighetsdagen gått åt till fortsatt julstädning, tvätt, fotografering och redigering av årets julkort samt ett möte nu på kvällen för min del. Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på balen, och sedan på House. Det ska bli skönt med vardag imorgon igen – jag är inget fan av söndagar mitt i veckan.

0 svar på ”Överskattade saffransbullar”

  1. Åh, saffran som är så gott! Men jag hoppas över lussekatterna i år, tycker det är så jobbigt att baka dem (värsta träningspasset nästan).
    Låter som om vi har ungefär lika kort stubin du och jag ang. pepparkakshusbygge 🙂 Jag vill att det ska lyckas på första försöket, annars tappar jag intresset. Jag tittade i din blogg och både huset du gjorde ifjol och det som ni fick av din mammas väninna var jättefina! Du lyckades betydligt bättre än mig och kristyren såg ju inte alls rinnig ut på ditt hus.

  2. Är inte heller överförtjust i saffran, men ifjol hittade jag ett recept jag inte kunde motstå, Saffransbullar med vitchoklad och pinjenötter, dessutom är det kvarg i degen och de blev supergoda och saftiga kan jag lova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *