Julkortsfotografering

Pust. Julkorten är äntligen klara för postning här nu. Hur de ser ut i år väntar jag dock med att visa, tills de är postade och utdelade.

Istället tänkte jag visa de julkort jag fotograferade tidigare i höst för Hem & Skola-föreningen i byn. Då var ännu gräset grönt så motiven var minst sagt begränsade. Jag tog med mig grötfatet, en tomteluva och en stormlyckta och gick till vedlidret. Fatet var tomt och luvan råkade fastna på en rostig spik. Lite ”tomten was here”-känsla var alltså tanken bakom detta kort.

 

Sen slängde jag några lärkkvistar och julgransbollar på tamburgolvet och lade mig på mage.  Less is more.

Det tredje motivet är fotograferat för två år sedan och inte helt knivskarpt. Men jag gillar det att tomten skymtar i bakgrunden. En tomte som då bara var dryga året gammal!

Det sista motivet är en variant på det första, men som inte gick till tryck.

Foto: Privat

0 svar på ”Julkortsfotografering”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *