Himmeli

Så här på Självständighetsdagen passar det väl bra med ett ode till en gammal finsk, hantverkstradition – halmkronan, eller ”himmeli”. Dessa mobiler har nu blivit omåttligt populära igen. Man ser dem lite här och där i bloggvärlden – och jag vill haa! Nu räcker inte riktigt min kapacitet till för att göra en egen,  så jag undrar – är det någon som vet om de finns att köpas i Vasa någonstans? Kanske på Loftet? Hittade dem hos AMradio på Etsy samt här , men aj aj vilka priser!

Foton: Amradio/etsy.com  samt Time of the aquarius

0 svar på ”Himmeli”

  1. Jag har en sån på förrådsvinden som jag gjort själv nån gång i tiden. Kanske borde ta ned den i år, flera jular har den faktiskt lämnat på vinden.

  2. Jag var på kurs igår på Loftet och gjorde en ”himmeli”, dock en enklare variant än de som syns på dina bilder. Den fanns att köpas åtminstone som materialpaket med instruktioner, vet inte om man kunde köpa den färdiga modellen som hängde i butiken. Det var Eija Koski som höll kursen och hon har företaget Eko Art, hon vet mycket om ”himmeli”.

  3. Camilla – Tack för tipset! Tänkte försöka hinna till Loftet och titta nån dag.
    Petra – tyvärr, bara det som syns i ByaNytt-reportaget som jag bloggade om. Men det huset är en bordslampa och den finns på Ellos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *