Årets julpyssel

Så var redan fjärde advent här och nu återstår bara en vecka av de sista förberedelserna, så är julen här. Jag tänkte sammanfatta decemeber månads julpyssel med ett litet collage, och två tydliga tendenser syns i dem. Den ena är den i köket. Vi har bakat och det har handlat mycket om apelsin och julens kryddor. Saffran, kanel, pomerans och stjärnanis.

Vi byggde pepparkakshus och för första gången bakade jag egna pepparkakor också som vi dekorerade. Tidigare år har vi alltid fått dem levererade av min mormor, men med sina 92 år säger hon sig nu ha bakat klart.

Lite julgodis och julinspirerade cupcakes har det också blivit. Just dessa cupcakes blev väldigt lyckade så dem ska jag publicera receptet på nu i veckan. Se till att handla hem torkade fikon, apelsin och mörk blockchoklad!

Den andra trenden i pysslet har varit snö. I brist på snö utomhus har vi försökt få till lite av den varan inomhus istället. Vi har klippt papperstjärnor som hänger i fönstren eller som Antonia tejpat upp på sitt fönster. En försändelse på posten var inpaketared i frigolitpuffar och de träddes på sytråd och hängdes i taklampan som snöfall.

Foto: Privat

Det är ungefär vad vi har hunnit med på dessa tre veckor. Julkorten pysslades till i Photoshop, och jag har ägnat alltför mycket tid framför Pinterest i jakt på inspiration. Så till nästa är mapparna laddade och då ska vi minsann skapa med papperslera har jag bestämt. Men det är nästa år det.

PS Mitt Bloglovin-konto krånglar fortfarande så jag vore väldigt tacksam om Ni som följer mig via Bloglovin kunde lämna en kommentar här och meddela huruvida mina poster syns för eller inte när ni loggar in på Bloglovin – tack!

0 svar på ”Årets julpyssel”

  1. Tack Malin. Har svårt att förstå att det kan vara så – just nu är jag så frukatnsvärt missnöjd med mina egna bilder och det enda jag önskar är att jag vore som alla duktiga människor vars bilder jag publicerat den senaste tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *