Very Cherry och annat gott

Nu känns det som om vi inte gjort annat än ätit gott och förlustat oss i kalorier de senaste tre dagarna. Helgen avslutades med smörgåsbord och julgröt hos mamma med hela släkten och nu får det vara nog i några dagar. (Typ två. För på onsdag väntar julbord med tjejgänget…) Men innan en ny vecka tar vid efter första advent kommer här ett par bilder från helgens kalas.

Antonia blåser ut ljusen – sex stycken nu redan. Den uppmärksamma lägger till att en av presenterna också får vara med vid bordet…

Tårtan är en amerikansk skapelse som heter Very Cherry Chocolate cake. Receptet hittar ni genom att klicka här. Verkligen en speciell tårta, och med vissa modifikationer så kan jag tänka mig att göra den igen. Jag hade önskat mig lite mer sylt i fyllningen och kanske ett sting av rom också – det brukar passa bra med körsbär.


Och förstås – inget kalas utan smörgåstårta. Två varianter blev det den här gången – en traditonell och en cheececakevariant.

Dessutom hade jag gjort en Key Lime Pie som motvikt till chokladbomben här ovan.

Foto: Privat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *