Lugna barnrum

Ikväll har vi roat oss med att tömma Antonias rum inför morgondagens tapetsering. Hon ska få nya tapeter i födelsedagspresent. De gamla, som valdes utgående från att det skulle vara ett arbestrum, är totalt utslitna och den magiska gränsen på fem år, som husbonden satt, är spräckt. Det fanns alltså inga ursäkter kvar.

Eftersom hennes rum är litet och snabbt ger ett oroligt intryck på grund av alla möbler och prylar, så måste väggarna vara lugna och ljusa. Vi bestämde därför att alla väggar utom en skulle vara vita, och den sista, fondväggen, fick hon välja själv tapet till. Det blev en med vit botten och fjärilar  i rött, beige och grått. Rött har varit accentfärg tidigare så det var vi tvungna att fortsätta med, för att inte behöva byta ut alla textilier. Tyvärr var det en beställningstapet som nätt och jämnt kommer att levereras till hennes födelsedag. Vi hade dock möjlighet att få hjälp med de övriga väggarna bara denna vecka, så vi valde att tapetsera i två omgångar. Jonas lägger sedan upp fondtapeten lagom till födelsedagen om tre veckor.

Jag ska tills dess fundera lite kring hur mycket rött som ska få vara kvar där inne. Jag skulle vilja ha det både lugnare och ljusare. Fick jag börja om från början skulle det bli bara vitt, beige och grått. Som på de här bilderna. Lite random isnpiration på lugna barn- och babyrum, varsågoda.

Foto: Collage av bilder från nätet och andra bloggar

0 svar på ”Lugna barnrum”

  1. Ska bli spännande att se fondtapeten hon valt, den låter väldigt fin!
    Bilderna tilltalar iaf mig som vuxen, men jag undrar hur kul ett barn skulle tycka att det är med ett grått rum? (t.ex. rummet på den breda bilden) Barnrum ska anpassas efter barnen tycker jag, där får jag som mamma ge lite avkall på mina inredningsprinciper och tillåta lite allt möjligt fast det kanske inte alltid faller mig i smaken 🙂 Viktigast är att barnen trivs där!

  2. Anna-Lena, ja den breda bilden känns väl lite väl trist kanske. Men rummen där man plockat in fjärilar, djur eller annat tycker jag funkar fint med avmätta färger. Det är klart man får göra avkall på sina principer och sin egen smak.Å andra sidan – det dom inte vet av saknar dom väl inte heller 🙂
    Mia, oj, är det sant?! Ska se om det är rätt tapet då. Den fanns med rosa fjärilar också, och den var både finare och lugnare. Men rosa och allt annat som redan är rött där inne funkar inte så fint ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *