Antonias rum – fortsättningen

I helgen har vi sysslat lite med att få Antonias rum i ordning igen efter tapetseringen. Jag har tyckt väldigt mycket om de gamla tapeterna, som valdes ur Ecos Artist-kollektion anno 2005. När de nya, vita tapeterna kom upp på väggen blev det dock ganska uppenbart att de gamla inte var så vita längre.

Eftersom vi ännu väntar på fondtapeten så är det bara tre väggar som är klara, men det är mycket plock ändå innan alla möbler, kablar, böcker och tavlor är på plats. Just tavlorna har vi nu arrangerat om, så att de alla är på en och samma vägg och inte utspridda på fler som innan. Fondväggen ska vara helt fri från tavlor och annat.
Att hänga tavlor rätt är ju en konst i sig, och här hittar man en del tips på temat. Jag valde att skapa ”en tavla” av tavlorna, med gemensamma kanter, och började med att placera ut dem på golvet för att testa mig fram till den bästa kombinationen. Därefter skissade jag upp hur det skulle se ut och mätte ut alla mått exakt.

Sedan tog vi lasern till hjälp  och för en gångs skull blev det inga onödiga hål i väggen.

Alfabetstavlan har jag själv gjort i Photoshop. Tavlan med hjärtan är en konstellation av den allra första tapeten hon hade i sitt babyrum, som vi gillade jättemycket men som inte finns att få tag på längre. Fotona föreställer Antonia vid 6, 12 och 18 månaders ålder. Ramen som ännu är tom ska fyllas med en ny förstoring, som jag beställt. Det blev den här bilden, tagen i somras av Ann-Britt Pada.

Foto: Privata bilder samt A-B Pada

0 svar på ”Antonias rum – fortsättningen”

  1. Vilken bra idé att ta tillvara barndomstapeten och jag är mäkta imponerad av hur du planerade innan du spikade upp tavlorna. Jag brukar aldrig ha tillräckligt med tålamod utan spikar först och planerar sen:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *