På trappan just nu

Pumpan på trappan får lysa upp i höstmörkret, men mer Halloween än så blir det inte hos oss. Och om det är någon som undrar, så är det idag, den 31 oktober, som är den riktiga dagen för Halloween-firandet, som ju kommer från USA. Och det ska inte blandas ihop med Alla Helgons Dag, som är något helt annat, och som alltid infaller första helgen i november.
Personligen anser jag att ska man fira Halloween så bör man göra undan det i oktober, så att man under All Helgona kan låta tankarna gå till de man förlorat.

Foto: Privat

0 svar på ”På trappan just nu”

  1. Håller helt med dig. Blir fruktansvärt irriterad när folk blandar ihop högtiderna. Hur svårt kan det vara? Vi firar inte Halloween alls, inte av någon religiös orsak, utan för att jag inte tycker att det alls hör hemma i vår kultur.

  2. Även jag håller med dig om att det är irriterande då folk blandar ihop högtiderna, här hos oss är det inte ens tal om Halloween men då är ju barnen små ännu så det kommer väl vare sig man vill eller inte…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *